Engelska Trädgårdar
26/8 – 2/9 2017
8 dagar


Talesättet säger att om man skrapar lite på ytan av en britt så hittar man en trädgårdsmästare. Låt drömmen bli verklighet! Följ med oss till England för att njuta av slott och trädgårdar.


Lördagen den 26/8-2017
Vi startar resan tidigt lördag morgon 03:00 Hälla parkering, Västerås med påstigning längs resvägen. Vi gör ett frukoststopp längs vägen och åker färjan Helsingborg – Helsingör. Sedan vidare genom Danmark med färjan från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Dagens etapp slutar i Bremen, där vi tar in på ett bekvämt övernattningshotell. Vi äter en gemensam middag på hotellet innan vi intar nattvila.

Läs mer om hotellet.

Söndagen den 27/8-2017
Efter en god frukost så tar vi plats i bussen för att fortsätta vår resa. Vi lämnar Tyskland och passerar genom Nederländerna, Belgien och Frankrike. Vi tar färjan från Calais över Engelska Kanalen och stiger i land i Dover. Bli inte förvånad när vi plötsligt håller oss på vägens vänstra sida och kör åt motsatt håll i rondellerna, för här gäller vänstertrafik. Vi checkar in på vårt hotell i Dover och äter en gemensam middag väntar i hotellets restaurang.

Läs mer om hotellet.

Måndagen den 28/8-2017
Efter att vi intagit en brittisk frukost gör vi oss redo för att besöka Leeds Castle som är en av grevskapet Kents mest berömda historiska sevärdheter. Det omges på alla sidor av en idyllisk sjö där svarta svanar simmar runt i dammarna. Här väntar en förmiddag där vi får vandra runt och njuta av de vackra trädgårdarna. I anslutning till slottet finns flera restauranger där var och en intar sin lunch. Gå gärna en rundtur i rummen som inretts med tidstypiska möbler och föremål. Passa dig för den magiska labyrinten som är uppbyggd av täta häckar, kanske behöver du hjälp för att hitta ut.

Läs mer om Leeds Castle.

Vår resa går vidare till slottet och trädgårdarna vid Sissinghurst Castle. Här får vi utforska och ta del av allt det vackra som denna plats bjuder oss på. En bra start är att bestiga ”The Elizabethan T ower” där man har bra utsikt över de blommande och färgsprakande planteringarna i slottsparken. När trädgårdens skapare, författarinnan Vita Sackville-West och Harold Nicolson köpte Sissinghurst på 1930-talet var det rätt och slätt en ruin. Det som återstod av det gamla jaktpalatset från 1500-talet var bara spridda byggnader i bedrövligt skick. Efter köpet restaurerades de byggnader som fanns kvar och mellan dem anlades trädgården. Naturligtvis finns det även här en restaurang, café och en välfylld presentshop.

Läs mer om Sissinghurst Castle garden.

Vi checkar sedan in på vårt trevliga Hotel Donnington Manor i Sevenoaks som ska bli vårt hem de kommande tre nätterna. Vi äter en gemensam middag.

Läs mer om hotellet.

Tisdagen den 29/8-2017
Idag går vår resa söder ut mot Eastbourne och Beachy Head Road. Här gör vi ett besök vid klippformationerna Seven Sisters för att ta en promenad utmed vattnet och förundras över de mäktiga vita kritklipporna som reser sig ur havet. Vi fortsätter längs kusten och anländer till Brighton där vi har några timmar på egen hand. Passa på att äta en god lunch på The Pier eller göra ett besök på muséet The Royal Pavilion som tidigare var en kunglig bostad med en fantastisk arkitektur. Vi vänder åter till vårt hotell och äter en gemensam middag.

Läs mer om Seven Sisters
Läs mer på visitbrighton.com

Onsdagen den 30/8-2017
Efter en god frukost är det idag dags att besöka Hever Castle med sina prisbelönta trädgårdar och parker som sträcker över 125 tunnland. Här kan du andas in doften av över 4000 rosenbuskar i The Rose Garden. Slottet är från 1200-talet och var en gång Anne Boleyns barndomshem i tudorstil. Anne var en av Henrik VIII:s sex fruar och avrättades på order av sin make. 1903 köpte William Waldorf Astor slottet och anlade de underbara trädgårdarna. Här finns mängder av träd och buskar och också en praktfull sjö. Den italienska trädgården är fylld av skulpturer och statyetter och den roliga labyrinten är barnens favorit.

Läs mer om Hever Castle.

Vår nästa besök är Pashley Manor Garden som är ett privat hem där man skapat en romantisk trädgård i en typisk engelsk arkitektur. Familjen Sellick är ägare till Pashley Manor och bostadshuset en ett vackert korsvirkeshus hus med anor från 1550. De öppnade sin trädgård för allmänheten 1992 med hjälp av den framstående landskapsarkitekten Anthony du Gard Pasley och hans team av trädgårdsmästare. Den muromgärdade trädgården ramas in av träd, fontäner och dammar. Här har vi tid att njuta av trädgårdens skönhet och passa på att njuta av ett gott ”Cream Tea” i trädgårdens café.

Läs mer om Pashley Manor Garden

Torsdagen den 31/8-2017
Idag är det dags att starta vår hemresa men först väntar några spännande besök innan vi lämnar England. Vi börjar med en tur till den pittoreska byn Biddenden för att besöka en vingård där vi får prova deras lokalproducerade vin. Vi fortsätter sedan till Canterbury som är en historisk och vacker stad. Den största sevärdheten är katedralen som är en av de äldsta och mest välkända kristna byggnaderna i England, 160 meter långt och tornet 24 meter högt. Det är omöjligt att inte bli imponerad av detta mäktiga byggnadsverk. Vi rekommenderar ett besök i katedralen. Vi har tid sedan egen tid i Canterbury för lunch och shopping. I Dover stiger vi på färjan som tar oss över Engelska kanalen och i Calais checkar vi in på Ibis Calais Coquelles Tunnel och äter en god middag.

Läs mer om hotellet.

Fredagen den 1/9-2017
Idag är det en heldag i bussen med avbrott för lite busskaffe och lunch förstås. Framåt kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Hamburg där vi intar kvällens middag.

Läs mer om hotellet.

Lördagen den 2/9-2017
Efter en underbar frukostbuffé så tar vi sista etappen tillbaka hem till Sverige. Med oss i bagaget finns många härliga semesterminnen och glada skratt. En resa full av upplevelser att spara i minnet!I resans pris ingår följande: Pris: 10 900:- / person, del i dubbelrum, enkelrumstillägg 1 800:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 300:-/person. Berättigar till kostnadsfri avbokning mot uppvisande av läkarintyg.


Glöm ej att ta med: Vi reserverar oss för valutaförändringar och kraftigt höjda dieselpriser.

Denna resa är ett samarbete mellan Västerås Trädgårdsservice och Barks Buss.
Din anmälan gör du genom att ringa till Helene, Västerås Trädgårdsservice 070-345 71 84 samt att sätta in en anmälningsavgift hos Barks Buss, bg 596-0208, senast den 31/3-2017. Märk betalningen med namn och resa. Anmälningsavgiften är 1 000:-/ person, den dras sedan av vid slutbetalningen. Slutbetalning för resan är den 1/7-2017. Vi skickar inte ut några inbetalningskort.

Välkommen med!

Västerås Trädgårds Service
Krakas väg 28
723 55 VÄSTERÅS